Vandenbempt schrijft Antwerp af als titelkandidaat: “We hebben ons verkeken”

Vandenbempt schrijft Antwerp af als titelkandidaat: “We hebben ons verkeken”

19 februari - 10:15 Laatste update: 10:35
16

Peter Vandenbempt blikte terug op het voetbalweekend in de Jupiler Pro League. Daarin was de analist hard voor Royal Antwerp FC. Vandenbempt ziet The Great Old niet langer als een titelkandidaat.

Vandenbempt zag Antwerp verliezen van KV Mechelen, al kwam dat volgens hem ook door de kwaliteit van Mechelen. “De manier waarop trainer Besnik Hasi de ploeg gereanimeerd heeft, is straf gedaan”, vertelde hij aan Sporza. Antwerp noemde hij matig: “Voorspelbaar aanvalsspel, traag, ideeënloos, ...”

De voetbalanalist vindt dat we ons de voorbije weken verkeken hebben op Antwerp als titelkandidaat. Alles leek in de plooi te vallen en Antwerp leek klaar voor de eindsprint, maar niets is minder waar volgens Vandenbempt. “Kampioen zal Antwerp dit seizoen niet worden.” De kloof van 18 punten met Union SG is te groot volgens de analist.

Vandenbempt vindt wel dat Antwerp verplicht is aan zijn status Europees voetbal te halen. Hij ziet ook dat het Stamnummer 1 zondag maar beter niet verliest van KAA Gent, want dat het anders misschien wel bang achterom moet gaan kijken. Dan zal het dus wel beter moeten dan tegen KV Mechelen, besloot Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.