De Rossi verklaart vroege wissel Lukaku: “Dit is geen mislukking voor Romelu, hé

De Rossi verklaart vroege wissel Lukaku: “Dit is geen mislukking voor Romelu, hé"

19 februari - 09:24
1

AS Roma speelde zondagavond in en tegen Frosinone. De Romeinen wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 0-3, maar opmerkelijker was dat Rode Duivel Romelu Lukaku bij de rust in de kleedkamer bleef. Roma-coach De Rossi verklaarde achteraf dat het om een tactische wissel ging.

Tijdens de rust stond het al 0-1 voor Roma, dus was het toch even schrikken toen Lukaku en doelpuntenmaker Dean Huijsen gewisseld werden. Er werd dan ook druk gespeculeerd over een mogelijke blessure van de topschutter van de Rode Duivels, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad. De Rossi duwde die geruchten vrijwel meteen de kop in: “Het was een tactische keuze.”

De opvolger van José Mourinho vertelde dat hij Lukaku niet goed vond samen met zijn spitsbroeder Sardar Azmoun. Hij vertelde dat Lukaku ook wat vermoeid was en dat hij dit seizoen al duizend matchen heeft gespeeld. “Ik heb frisse spelers nodig”, aldus De Rossi.

Toch beschermde De Rossi zijn spits ook. Hij vertelde dat hij iedereen had kunnen wisselen na 45 minuten, dat het gewoon een slechte eerste helft van heel het team was. “Dit is geen mislukking voor Romelu, hé”, besloot de coach van Roma.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.