Anderlecht-coach Riemer spreekt van ‘double victory’: “een geweldige zaak

Anderlecht-coach Riemer spreekt van ‘double victory’: “een geweldige zaak"

19 februari - 09:04
2

Brian Riemer vertelde na de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Sint-Truiden VV waar het misliep in de eerste helft. Ook sprak hij over het feit dat zijn ploeg zich plots herpakte en wat een geweldige zaak deze overwinning is met het oog op Play-Off 1. Anderlecht klopte STVV met ruime 4-1 cijfers.

Riemer vertelde tijdens de rust tactisch eigenlijk vrij weinig bij te hebben gesteld, ondanks de 0-1 achterstand en een striemend fluitconcert van het Anderlecht-publiek. Het verschil zat de coach in het feit dat de spelers zich in de tweede helft wel aan het wedstrijdplan hielden. “Waar ik wel pissig van word, zijn spelers die zich verstoppen en de bal niet meer durven vragen”, vertelde de coach van Anderlecht aan Het Laatste Nieuws. Gelukkig zag hij na de rust wel spelers “met het zelfvertrouwen dat je van een speler bij Anderlecht mag verwachten.”

Na afloop had Riemer het ook over ‘a double victory’, een dubbele overwinning. Enerzijds omdat Anderlecht won en zo Union SG niet zagen uitlopen. Anderzijds omdat paars-wit kon profiteren van het puntenverlies van Club Brugge en Royal Antwerp FC. “Met het oog op de start van de play-offs is dit een geweldige zaak”, besloot de Deense coach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.