'Horrorfilm' bij Bayern München wordt Tuchel niét fataal: 'Er zit veel tegen'

'Horrorfilm' bij Bayern München wordt Tuchel niét fataal: 'Er zit veel tegen'

19 februari - 07:47
3

Thomas Tuchel wordt niet ontslagen door Bayern München, benadrukt voorzitter Jan-Christian Dreesen. De trainer denkt na een rampzalige week zelf ook niet aan opstappen.

VfL Bochum was zondagavond te sterk voor Bayern (3-2), dat afgelopen week ook onderuit ging tegen Bayer Leverkusen (3-0) en SS Lazio (1-0). De situatie in de Allianz Arena is zéér precair, maar Tuchel wil vechten voor zijn positie en krijgt daarvoor de kans van de clubleiding.

"Ik voel me verschrikkelijk, om eerlijk te zijn", zegt Dreesen over de rampweek van Bayern. Of Tuchel volgende week tegen RB Leipzig op de bank zit? "Natuurlijk. Ik weet wat jullie willen horen, maar dit is geen onderwerp waar we ons momenteel mee bezighouden."

Tuchel zegt zelf dat hij ervan 'overtuigd is dat hij de boel om kan draaien met zijn spelers en staf'. "Ik voel de steun. Elke nederlaag zorgt voor meer druk, maar ik heb vandaag een team gezien dat niet opgeeft. Op dit moment zit er gewoon veel tegen."

Bayern München staat acht punten achter koploper Bayer Leverkusen en dreigt naast het twaalfde kampioenschap op rij te grijpen in Duitsland. Ook ligt Der Rekordmeister al uit de DFB Pokal en moet het een 1-0 nederlaag wegpoetsen in de achtste finales van de Champions League.

"Dit voelt als een horrorfilm", aldus middenvelder Leon Goretzka. "Alles zit tegen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.