Hasi en KV Mechelen stunten ook op de Bosuil, winst tegen Antwerp

Hasi en KV Mechelen stunten ook op de Bosuil, winst tegen Antwerp

17 februari - 22:44 Laatste update: 22:53
26

Besnik Hasi en KV Mechelen blijven voorlopig maar punten sprokkelen. Ook tegen Royal Antwerp FC wist het opnieuw te overtuigen en een driepunter te pakken. Het werd 0-1.

Een sfeervolle Bosuil, gevulde tribunes en een aangename sfeer, maar het voetbal was bij momenten slechts van gemiddeld niveau. De landskampioen had het moeilijk tegen een goed georganiseerd KV Mechelen.

Ondanks enkele kansen slaagde de Great Old er niet in het tempo op te voeren en echt gevaarlijk te worden. Ondrejka dwong Coucke tot een redding, terwijl Doumbia en Ekkelenkamp hun schoten ruim naast zagen gaan. Vlak voor de rust kreeg KV Mechelen een grote kans op de openingstreffer, maar Foulon zag zijn inzet van de lijn gehaald door Alderweireld.

Scheidsrechter eist hoofdrol
Toen scheidsrechter De Cremer plots een strafschop toekende na een duel tussen Slimani en Janssen, leek Antwerp een uitgelezen kans te krijgen om op voorsprong te komen. Alderweireld, die vorige week nog tweemaal scoorde vanaf de stip, gleed echter uit en miste ditmaal zijn kans.

KV Mechelen kwam sterk uit de kleedkamer en creëerde ook enkele goede kansen. Uiteindelijk met succes. De voorsprong van KV Mechelen was niet onverdiend toen Mrabti uiteindelijk wel scoorde na een slimme pass van Slimani.

Antwerp probeerde de druk op te voeren door Ilenikhena als tweede spits in te brengen, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Lauberbach miste uiteindelijk nog een goede kans om de voorsprong uit te breiden voor KV Mechelen. In het slot van de wedstrijd slaagde Antwerp er niet in om nog iets terug te doen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.