Bayer Leverkusen blijft de titelkoers aanhouden en boekt nipte zege op Heidenheim

Bayer Leverkusen blijft de titelkoers aanhouden en boekt nipte zege op Heidenheim

17 februari - 18:13 Laatste update: 18:56

Bayer Leverkusen blijft op koers voor de eerste Bundesliga-titel in de clubhistorie. De ploeg van Xabi Alonso boekte een nipte 1-2 zege op FC Heidenheim. 

FC Heidenheim - Bayer Leverkusen 1-2
Bij Bayer Leverkusen heerst er kampioenskoorts na de sensationele 3-0 zege op Bayern München. Xabi Alonso was echter op zijn hoede voor Heidenheim, dat thuis al sinds 22 oktober niet meer verloor en onlangs nog Dortmund op een 0-0 gelijkspel hield. De middenmotor beperkte zich zaterdag vrijwel volledig tot het uitschakelen van Leverkusen, wat enige wrevel wekte bij de thuisploeg.

Op slag van rust werd het verzet van de gastheren dan toch gebroken. Frimpong tekende uit een voorzet van Adli alvweer oor zijn zevende competitietreffer van het seizoen. In de tweede helft ging Leverkusen op zoek naar een bevrijdende tweede treffer. Florian Wirtz raakte nog de lat, maar een kleine tien minuten voor tijd was het wel raak via Amine Adli. Tim Kleindienst deed nog iets terug in de slotfase, maar Leverkusen hield stand en vergroot de voorsprong op Bayern tot acht punten. De titelhouder speelt zondag nog tegen Bochum.

Overige uitslagen 
FSV Mainz 05 - FC Augsburg 1-0
Hoffenheim - Union Berlin 0-1

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.