''Als Thiago 37 miljoen kost, dan is Denkey er ook 30 waard''

''Als Thiago 37 miljoen kost, dan is Denkey er ook 30 waard''

17 februari - 07:15 Laatste update: 07:32
44

Club Brugge heeft onlangs Igor Thiago verkocht voor maar liefst 37 miljoen euro, inclusief toeters en bellen. Aan de kant van Cercle Brugge is er echter ook een gewilde spits aanwezig, namelijk Kevin Denkey. Tuur Dierckx, voormalig aanvaller van Club Brugge, heeft de aanvallers vergeleken.

Dierckx prijst de kwaliteiten van Thiago. ''Puur persoonlijk zou ik als flankaanvaller liever met Thiago samenspelen. Vanaf het begin al, ook nog voor hij begon te scoren, had ik het gevoel dat hij een spits is die de spelers rondom zich beter maakt en makkelijker laat voetballen'', vertelde Dierckx aan Het Nieuwsblad.

Denkey is echter een ander soort aanvaller. ''Niet dat Denkey dat niet kan, maar hij is een spits die in en rond de zestien wat meer alleen moet worden gelaten en wat meer oorlog moet maken'', zei Dierckx

Daarom past hij perfect bij Cercle Brugge. ''Dat systeem van Cercle is hem volgens mij op het lijf geschreven, ook omdat hij zo sterk is, uiteraard. Als Thiago 37 miljoen euro waard is, dan is Denkey er ook 30 waard'', aldus Dierckx.

Cercle Brugge en Club Brugge spelen aanstaande zondag tegen elkaar. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Jan Breydelstadion, dat voor beide clubs bekend terrein is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.