VP Rapport Union SG-Frankfurt: Niet scherp, knappe comeback maakt veel goed

15 februari - 21:10 Laatste update: 16 februari - 14:00
3

Union SG kreeg Eintracht Frankfurt op bezoek in het Lotto Park in de heenwedstrijd van de Conference League-Play-Offs. VoetbalPrimeur.be bekeek de prestaties na het 2-2 gelijkspel en geeft punten aan de Unionisten op het veld.

Heinz Lindner - 6.5
De vervanger van Anthony Moris kreeg al vroeg twee tegendoelpunten om de oren. De doelman hield Union SG wel een paar keer recht met enkele goede reddingen. Had in de tweede helft niet veel werk.

Kevin MacAllister - 6
Was niet scherp bij de 0-1 van Frankfurt (zoals bijna heel de ploeg), maar recupereerde in de tweede helft wel een paar belangrijke ballen waardoor de Duitsers moeilijk tot een uitgespeelde aanval konden komen.

Christian Burgess - 5,5
Had het moeilijk de verdediging te sturen. Kwam in de eerste helft goed weg na een elleboogstoot. Stond in de tweede helft wel weer zijn mannetje.

Koki Machida - 5,5
Stond te slapen bij de 0-2, zoals eigenlijk heel de verdediging van Union SG. Hield de deur op slot in het tweede bedrijf.

Alessio Castro-Montes - 8
Was één van de beteren bij Union SG. Verlegde het spel goed en was een dreigende kracht. Ook verdedigend was de back sterk en in de tweede helft verijdelde hij de 1-3 door een voorzet op het nippertje weg te koppen.

Loïc Lapoussin - 4,5
Werd afgetroefd bij en startte de aanval van de 0-1 en liet zich te makkelijk ringeloren bij de 0-2.

Charles Vanhoutte - 5
Zal vooral herinnerd worden door zijn tweede gele kaart in de tweede helft. Kreeg een terechte eerste kaart en maakte vervolgens handsbal en kreeg rood. Opzettelijk of niet, Vanhoutte leek niet veel te discussiëren over de beslissing.

Mathias Ramussen - 8
Een goed oplettende Rasmussen reageerde snel en zorgde voor de 1-2. Was, net zoals heel Union SG, secuur in de tweede 45 minuten van de wedstrijd en was goed voor een knappe assist op de gelijkmaker van Nilsson.

Cameron Puertas - 6
Probeerde zoals gewoonlijk de lijnen uit te zetten. Had het soms moeilijk met de Duitse duelkracht. Schilderde een vrije trap in de tweede helft perfect op het hoofd van Nilsson, maar die miste. Er wordt echter meer verwacht van de assistkoning van de Jupiler Pro League.

Gustaf Nilsson - 7
Beukte voorin en zorgde voor de eerste grote kans van Union SG. Moest in het begin van de tweede helft gelijkmaken na een open kopkans. Probeerde het vervolgens spectaculair, maar het vizier stond net niet goed genoeg gericht. Een derde poging was wel raak, de spits kon nog net zijn schoen tegen de bal zetten en zorgde voor de 2-2.

Mohamed Amoura - 7,5
De Algerijn deed wat het moest doen, gevaarlijk zijn. Amoura jaagde de verdediging van Frankfurt tot een fout wat voor de 1-2 zorgde. Was ook betrokken bij de 2-2 van Nilsson.