OFFICIEEL: RWDM legt reddingshoop in de handen van Fransman Irlès

OFFICIEEL: RWDM legt reddingshoop in de handen van Fransman Irlès

13 februari - 23:41

RWDM heeft slechts een tweetal dagen moeten zoeken naar een nieuwe hoofdcoach. De Fransman Bruno Irlès volgt Claudio Caçapa op in het Edmond Machtensstadion. Die laatste kreeg de bons na de 0-4-nederlaag tegen Royal Antwerp FC van afgelopen zondag.

Via haar officiële kanalen heeft RWDM het nieuws rond zijn opvolging bekend gemaakt. De 48-jarige Irlès moet de club in de hoogste klasse houden. Als voetballer geraakte hij bekend bij AS Monaco, maar sinds een tiental jaar probeert hij het ook te maken als trainer. Tot op heden was Irlès vooral actief bij enkele clubs uit de lagere Franse klassen, op een escapade bij Sheriff Tiraspol in Moldavië na.

RWDM baseert haar hoop hoofdzakelijk op een passage uit 2022. Toen nam Irlès over bij het noodlijdende ESTAC Troyes in de Ligue 1. De Fransman deed dat met verve: hij loodste de club nog naar een vijftiende plek en vermeed zo degradatie. Het was meteen voor het eerst in haar geschiedenis dat Troyes na een promotie niet meteen terug afgleed naar de Ligue 2. In november van datzelfde jaar werd Irlès er de deur gewezen, ondanks een dertiende plek in de stand.

Sindsdien zat hij zonder club. Nu moet Irlès RWDM proberen reanimeren. Hij krijgt nog vijf speeldagen plus eventueel een Degradatie Play-Off om de Molenbekenaars weg te loodsen van de laatste drie plaatsen. Momenteel staan ze veertiende. Met Jérémy Clement krijgt Irlès overigens een landgenoot als assistent.