Openda: “Ben ervan overtuigd dat ik een van de beste ter wereld kan worden”

Openda: “Ben ervan overtuigd dat ik een van de beste ter wereld kan worden”

13 februari - 18:03
4

Loïs Openda, Rode Duivel en aanvaller van RB Leipzig, spreekt vol vertrouwen over zijn ontwikkeling in een recent interview. Op RTBF reflecteert hij op zijn groei als spits sinds zijn tijd bij Club Brugge.

Hij benadrukt hoe zijn hard werk zijn spel heeft verbeterd. "Toen ik bij de profs in Club Brugge begon, was ik er nog niet klaar voor”, klinkt het bij de spits. “Ik heb veel gewerkt en nu is het moeilijker voor verdedigers om me af te houden."

Met ambitie stelt Openda zijn doelen hoog. Hij kijkt alvast op naar een aantal wereldse spitsen. "Ik moet dit seizoen de grens van 30 doelpunten halen. Ik weet dat ik dat kan." Hij bewondert spelers zoals Kylian Mbappé, Erling Haaland en Harry Kane. Ze hebben volgens Openda een "killermentaliteit en de wil om de beste te zijn.

Openda blikt ook vooruit op de confrontatie met Real Madrid. "Met het vertrouwen dat ik nu heb, ben ik ervan overtuigd dat ik een van de beste spitsen ter wereld kan worden... Tegen Real Madrid weten we dat het niet makkelijk zal zijn, maar we hebben vertrouwen in onszelf en we willen winnen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

d