''Met hun donkergroene eigen vermogen heeft Genk de coronaschok kunnen opvangen''

''Met hun donkergroene eigen vermogen heeft Genk de coronaschok kunnen opvangen''

13 februari - 11:00 Laatste update: 11:49
16

In de Jupiler Pro League is de financiële gezondheid van de clubs vaak een onderwerp dat ter sprake komt. KRC Genk is echter een van de clubs die het nagenoeg uitstekend voor elkaar heeft. Sporteconoom Wim Lagae legde dat uit.

Genk staat er goed op volgens Lagae. ''Net als Club Brugge krijgt Genk een grote onderscheiding op managementrapport'', vertelde de sporteconoom aan Het Nieuwsblad.

De club staat ruim in de plus en investeert in materialen en eigen talent. ''Met hun donkergroene eigen vermogen hebben zij de coronaschok kunnen opvangen. Met dat geld kunnen zij nu ook een gloednieuw oefencomplex van 20 miljoen euro met eigen middelen financieren. Ze hebben een hele goeie jeugdopleiding, waardoor ze geregeld jonge talenten voor veel geld kunnen verkopen'', zei Lagae.

KRC Genk kende echter wel achterstallige betalingen van vennootschapsbelastingen. De fiscus vorderde afgelopen jaar bijna 40 miljoen euro van de club. ''Mijn enige bedenking is die vzw-structuur en wat de afloop zou kunnen zijn van de eis van de fiscus”, aldus Lagae over het enige kritiekpunt op de Genkse financien.

Genk staat momenteel op de 7e plaats in de Jupiler Pro League. Aankomende zaterdag volgt de wedstrijd tegen RWDM.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.