Opnieuw bezwaren tegen stadion Club Brugge, maar een pak minder dan vorig jaar

Opnieuw bezwaren tegen stadion Club Brugge, maar een pak minder dan vorig jaar

5 februari - 18:22
14

De juridische lijdensweg van Club Brugge om een nieuw stadion te zetten is nog steeds niet voorbij. Tijdens het openbaar onderzoek zijn er andermaal bezwaarschriften ingediend tegen het stadionproject.

Club Brugge zag de eerste vergunning voor een nieuw stadion sneuvelen bij de Raad voor Vergunningsbetwistringen na een opvallende beslissing. Blauw-Zwart diende vorig jaar een nieuwe vergunningsaanvraag in, maar die heeft opnieuw 39 bezwaren ontvangen. Dat kan nog oplopen door bezwaren die door de post werden verstuurd.

Blauw-Zwart lijkt daarmee wel een pak minder bezwaren ontvangen te hebben. Bij de eerste poging waren dat er nog 129. "Het definitieve aantal zal dus pas in de loop van de week gekend zijn”", zegt Franky Demon (CD&V), Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening bij Het Nieuwsblad. "Inhoudelijk kunnen wij momenteel nog niet ingaan op deze bezwaren."

Ondanks die bezwaren besloot de Vlaamse overheid aanvankelijk wel om het project te vergunnen. Uiteindelijk sneuvelde het toch toen een paar buurtbewoners in beroep gingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.