Gheysens past 46 miljoen euro bij: “Voorkomt dat Antwerp weg van Beerschot opgaat

Gheysens past 46 miljoen euro bij: “Voorkomt dat Antwerp weg van Beerschot opgaat"

3 februari - 15:15
38

Rood is niet alleen de kleur van Antwerp-shirt, maar ook die van de jaarrekening van The Great Old. Gelukkig voor de club is er nog Paul Gheysens. Die pompte wederom heel wat geld in de club, maar volgens sporteconoom Trudo Dejonghe schuilt daar ook een gevaar in.

Vorig seizoen boekte Antwerp een recordverlies van 46,4 miljoen euro. De fans van Antwerp moeten momenteel niet al te hard vrezen. Van puntenaftrek is er nog geen sprake en de proflicentie komt (voorlopig) ook niet in gevaar. Hoe kan dat? Gheysens paste volgens Het Nieuwsblad van zijn eigen geld 46,8 miljoen euro bij.

De jaarrekening van Antwerp maakte ondertussen duidelijk dat er nog zo'n zeven miljoen euro schulden openstaan (bezoldigingen en sociale lasten). "Die zullen straks ook nog moeten betaald worden om een proflicentie te kunnen bemachtigen", stelt Trudo Dejonghe in Het Nieuwsblad.

Geen Beerschot-scenario
De inspanningen van de voorzitter mogen volgens de sporteconoom niet onderschat worden. "Andermaal blijkt dat Gheysens de club kunstmatig in leven houdt. Zonder zijn aanzienlijke financiële inspanningen was Antwerp al lang failliet. Hij voorkomt voorlopig dat Antwerp de weg van Beerschot opgaat."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.