Anderlecht wint opnieuw niet, strafschop helpt Mechelen aan een punt

1 februari - 22:23 Laatste update: 22:36
134

KV Mechelen en RSC Anderlecht hebben donderdag de punten gedeeld. Paars-wit kwam twee keer op voorsprong, maar gaf het telkens weg. De 2-2 kwam in de slotfase op het bord na een strafschop.

In 2024 wist Anderlecht nog niet te winnen. Een verplaatsing naar het AFAS Stadion was ook geen plezierreis, want Mechelen wist eerder de Brusselse club Union en RWDM over de knie te leggen. Toch kwam Anderlecht het beste uit de startblokken. Via Hazard kwam het al na 7 minuten op voorsprong. Nadien liet Anderlecht het na om nog vaker te scoren voor de rust. Dat zou paars-wit zuur opbreken.

In het begin van de tweede helft kwam Mechelen immers langszij. Antonio nam Schmeichel in de verste hoek te grazen. Mechelen werd de betere ploeg. Toch kon Anderlecht opnieuw op voorsprong komen. Invaller Vazquez stond op de juiste plaats en kopte de 1-2 op het bord.

Strafschop voor Mechelen
Anderlecht leek met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de 90e minuut ging de bal op de stip voor Mechelen. Volgens de wedstrijdleiding maakte Stroeykens in de eigen zestien een slaandde beweging met de elleboog. Vanaf elf meter zette Hairemans de eindstand op het bord.

In de blessuretijd kreeg Hazard nog een geweldige kans. Hij schoot ook goed in, maar Coucke pakte uit met een geweldig reflex. Zo deelden de twee ploegen de punten.