OFFICIEEL: Vitanov is de nieuwe middenvelder van Beveren

OFFICIEEL: Vitanov is de nieuwe middenvelder van Beveren

1 februari - 20:33 Laatste update: 2 februari - 00:24
2

Op de laatste dag van de wintermercato heeft Beveren nog een versterking gevonden. Middenvelder Petar Vitanov tekende een contract van 1,5 jaar op de Freethiel. 

De 28-jarige Vitanov is een Bulgaar. Beveren wordt zijn tweede buitenlandse avontuur. Eerder was hij actief in China bij TJ Jinmen Tiger. In eigen land speelde Vitanov bij CSKA Sofia, Vereya, Cherno More en Lokomotiv Plovdiv.

In 2021 maakte Vitanov tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië zijn debuut voor de nationale ploeg van Bulgarije. Ondertussen verdedigde de ervaren middenvelder in acht wedstrijden de kleuren van zijn land.

“Petar Vitanov heeft zich ontwikkeld tot een sleutelspeler in het defensieve middenveld. Zijn internationale ervaring omvat acht optredens voor het Bulgaarse nationale team, waar hij zich onderscheidde als een robuuste speler die zijn team zowel defensief als in de opbouw ondersteunt. Zijn tactische inzicht en fysieke aanwezigheid maken hem een waardevolle toevoeging aan elke ploeg", aldus Sportief directeur Tom Van den Abbeele: