Van Bommel na Standard – Antwerp: “Overwinning op karakter, ten koste van alles”

Van Bommel na Standard – Antwerp: “Overwinning op karakter, ten koste van alles”

1 februari - 15:38
1

Mark van Bommel, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, blikt terug op de 0-1 overwinning tegen Standard op Sclessin. Het werd een gevleide overwinning voor The Great Old op Sclessin. Van Bommel toont zich content met de drie punten.

Van Bommel vertelt als volgt na de nipte overwinning van Antwerp op bezoek bij Standard. “Dit is een overwinning op karakter, ten koste van alles willen winnen. Vechten tot je erbij neervalt. Tactisch hadden we het goed voor mekaar, zonder tot grote kansen te komen. Standard heeft alles bij elkaar wel veel meer gevaarlijke mogelijkheden gehad dan wij”, citeert Sporza van Bommel.

Bij Antwerp mocht Mahamadou Doumbia zich laten zien, de 18-jarige middenvelder maakte zijn debuut bij Antwerp en wist direct te scoren met een fraai afstandsschot. “We weten dat Doumbia goed kan schieten, dat laat hij op training bijna elke dag zien. Het zijn hele moeilijke, rare harde ballen. Normaal gesproken zeg ik dan: niet vanop afstand schieten, want dichter bij het doel stijgt het scoringspercentage. Maar als je zo schiet, dan mag hij dat van mij vaker doen. Voor hem is dit natuurlijk heel erg goed”, besluit van Bommel.