Antwerp vergroot de problemen van Standard met minimale zege op Sclessin

31 januari - 22:59 Laatste update: 23:02
28

Royal Antwerp FC heeft drie punten overgehouden aan het bezoek bij Standard op Sclessin. Antwerp wist met 0-1 te winnen door een doelpunt van Mahamadou Doumbia. Het werd een gevleide zege voor The Great Old op De Rouches in een slordige match.

Standard en Antwerp begonnen aan hun match in de Jupiler Pro League. In de beginfase waren er weinig grote kansen te noteren tussen de beiden ploegen op Sclessin. Na een half uur spelen was Standard de betere ploeg, maar dit leidde niet tot veel kansen. Antwerp kende een erg matige eerste helft.

De eerste helft tussen Standard en Antwerp leverden bijzonder weinig kansen op. Standard toonde meer initiatief en energie, waardoor de ploeg aan het eind van de eerste helft toch dicht bij de voorsprong was. Beide ploegen gingen rusten met een brilscore.

In de tweede helft was het opnieuw Standard dat op zoek was naar de openingstreffer. Antwerp toonde zich vooral erg slordig. Standard had de match onder controle, totdat Antwerp uit het niets op voorsprong kwam.

In de 63e minuut was het Doumbia die zijn eerste basisplaats verzilverde met een fraai doelpunt. Van grote afstand wist Doumbia de kruising te vinden. Doelman Bodart was kansloos. Tegen de verhouding in kwam Antwerp op voorsprong op Sclessin.

Het doelpunt van Antwerp zorgde ervoor dat er opnieuw vuurwerk werd afgestoken in de Jupiler Pro League. De wedstrijd kon ondanks het vuurwerk snel hervat worden. In de 85e minuut leek Standard de gelijkmaker te forceren, maar Kanga raakte de paal.

In de slotfase zette Standard alles op alles om nog een resultaat te boeken tegen Antwerp. Mandela Keita pakte zijn tweede gele kaart, de middenvelder van Antwerp moest het veld verlaten. De match kreeg maar liefst 6 minuten blessuretijd, maar de teams wisten geen doelpunt meer te maken.