Vandenbempt: “Club Brugge ontpopt zich tot de grote uitdager van Union SG”

Vandenbempt: “Club Brugge ontpopt zich tot de grote uitdager van Union SG”

29 januari - 23:12
10

Peter Vandenbempt zag dat Club Brugge de winnaar van het weekend werd doordat Blauw-Zwart wist te winnen en alle andere teams in de top-6 punten morsten. Volgens Vandenbempt moet koploper Union SG zich het meeste zorgen gaan maken om Club Brugge. RSC Anderlecht en Union speelden gelijk, Royal Antwerp verloor van Eupen, KRC Genk speelde gelijk op bezoek bij STVV en KAA Gent verdeelde de punten met KVC Westerlo. 

Vandenbempt ziet in Club Brugge de grootste uitdager voor koploper Union SG in de Jupiler Pro League. “Union heeft nog altijd 12 punten voorsprong, maar ondertussen ontpopt Club Brugge zich tot de grote uitdager van de leider. Gedeeld door twee is dat natuurlijk maar 6 punten meer”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt legt uit waardoor Club Brugge opvalt. “Het is vooral de kwaliteit van Club Brugge die intussen opvalt. Het gemak waarmee het wedstrijden controleert en afmaakt”, aldus Vandenbempt. Club Brugge wist eenvoudig met 1-4 te winnen op bezoek bij Sporting Charleroi.

Vandenbempt vindt dat Charleroi erg zwak verdedigde tegen Club Brugge, maar was desondanks erg complimenteus over Blauw-Zwart. “Er zit beweging, snelheid, diepgang in het spel van Club. Het evenwicht is gevonden, de defensieve stabiliteit”, meent Vandenbempt.

Vandenbempt denkt dat Club Brugge de stijgende lijn gaat voortzetten. “Niet onlogisch, want we hebben altijd gezegd - ook in die periode waarin Club maar geen wedstrijden kon winnen - dat het op papier de breedste en sterkste kern heeft”, deelt Vandenbempt.

Vandenbempt spiegelt de sterke vorm van Club Brugge ook aan de andere concurrenten in de top 6 van de Jupiler Pro League. “Als je dan kijkt naar de problemen waarmee de concurrenten worstelen momenteel, dan zal Union toch vooral voor Club Brugge moeten uitkijken”, besluit Vandenbempt.