Als je ziet voor wat STVV een strafschop kreeg, dan verdienden wij er ook één

"Als je ziet voor wat STVV een strafschop kreeg, dan verdienden wij er ook één"

28 januari - 19:05
24

KRC Genk is er zondag niet in geslaagd de Limburgse derby naar zich toe te trekken en speelde uiteindelijk met negen man gelijk tegen STVV. Achteraf had Wouter Vrancken wel nog wat te zeggen over de wedstrijdleiding.

Bij Genk kreeg men twee rode kaarten, die de wedstrijd uiteindelijk ook deels hebben beslist. Genk was volgens Vrancken nochtans wel goed aan het voetballen. "Zolang we met 11 tegen 11 speelden, hadden we de wedstrijd helemaal onder controle", gaf hij aan bij Sporza.

Hij zag ook dat Genk de kansen niet afwerkte, maar ook dat STVV een penalty kreeg. Een onbegrijpelijke beslissing voor Vrancken. "Waar zij dan een penalty voor krijgen, dan moet je er ook één geven voor Paintsil", legt hij uit.

Uiteindelijk werd het 1-1 en heeft Vrancken ook enkel maar lof voor de mentaliteit van zijn jongens. "Na die rode kaart hebben we nog gevochten voor wat we waard waren. De mentaliteit en kwaliteit waren goed met 11 tegen 11, met negen spelers is het gewoon vechten om het resultaat vast te houden en dat hebben ze ook gedaan", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.