Post-Vermeeren Antwerp loopt averij op en gaat verrassend onderuit in Eupen

28 januari - 17:47
30

KAS Eupen heeft zondag voor een regelrechte stunt kunnen zorgen in eigen huis. Het leek een vogel voor de kat te gaan worden tegen Royal Antwerp FC, maar wist een onverhoopte overwinning te boeken: 1-0.

De eerste echte wedstrijd zonder Arthur Vermeeren bij Royal Antwerp FC, dat met KAS Eupen wel een makkelijke klusje op het bord leek te hebben. The Great Old was dan wel de favoriet op het veld, maar dat was er toch niet echt aan te zien op het veld. De Panda's toonden zich een stevige tegenstander en wisten Antwerp zelf meermaals naar achteren te drukken.

Na een half uur voetballen kwam Eupen ook op voorsprong na een goede hoekschop. Wesli De Cremer besloot het doelpunt om onbegrijpelijke reden echter af te keuren na een vermeende fout op Jean Butez. VAR Jonathan Lardot nam de juiste beslissing en riep De Cremer naar het scherm, die het doelpunt uiteindelijk ook toekende.

Het bleek een klap te zijn die Antwerp is de eerste helft niet meer te boven kwam. Eupen-doelman Slonina kende een rustige eerste helft en wist zijn netten tot de rust ook schoon te houden.

Antwerp begon met duidelijke intenties aan die tweede helft en dacht niet langer aan verdedigen. Eén ding telde nog maar: een doelpunt en gelijkmaker scoren. Voor Eupen was het overleven en er alles aan doen om toch geen tegendoelpunt te slikken.

Twintig minuten voor tijd leek Antwerp zich daarvoor te belonen en kregen de bezoekers een strafschop na een fout op Janssen. De Nederlander plaatste zich achter de bal, maar schoot die onbesuisd hoog over doel. De drive en energie van Antwerp was daarna nog steeds zichtbaar, maar de echt grote kansen bleven uit.

Mark van Bommel gooide Ilenikhena in het slot nog op het veld en stuurde Toby Alderweireld naar voren. Een doelpunt viel er echter niet meer: 1-0. Door het verlies blijft Antwerp steken op de zesde plek in de stand en telt het nu al een achterstand van zestien punten op leider Union, dat later nog aan bod komt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.