Geen winnaar in tumultueuze derby tussen STVV en Genk

28 januari - 16:21 Laatste update: 16:41
66

Het burenduel tussen STVV en KRC Genk leverde geen winnaar op. Het duel eindigde op een 1-1 gelijkspel. De derby werd gekleurd door een gemiste strafschop, twee rode kaarten en wangedrag van sommige bezoekende 'fans'.

Het duel tussen STVV en Genk begon een halfuur later dan voorzien. Dat had alles te maken met een boerenprotest rond Stayen. De bezoekers hadden het minst last van de vertraging en hadden ook het voordeel van de zon. Coppens leek immers een diepe bal niet goed te kunnen inschatten. Fadera profiteerde bij de aarzeling van de doelman. Hij bediende Sor en de 0-1 was meteen een feit. In de derde minuut liet Sor de netten opnieuw trillen, maar wegens buitenspel mocht hij dit keer niet juichen. Na 24 minuten was de match van de aanvaller trouwens al gedaan. Geblesseerd moest Sor naar de kant, Tolu was zijn vervanger.

Geen penalty voor STVV
Voor de rest viel de eerste helft eigenlijk tegen. Het bleek evenwel stilte voor de storm. De storm begon vlak voor het rustsignaal. Fadera stopte in de eigen zestien Yamamoto. Foutief volgens iedereen bij STVV, maar de arbitrage wimpelde het protest van de thuisploeg weg. Zo gingen we rusten met een 0-1 voor Genk.

In tegenstelling tot de eerste helft kregen we na de pauze wel het echte derbygevoel. Beide ploegen kregen kansen. Het ging goed op en af, maar scoren bleek moeilijk. Fadera kreeg de bal er niet in en ook Coppens hield de thuisploeg in de match. Heynen raakte dan weer niet verder dan de lat. Ook STVV probeerde, maar was toch iets minder gevaarlijk dan de bezoekers.

In de 72 minuten kreeg STVV een unieke kans om langszij te komen. Na een duwfout van Fadera op Ananou ging de bal op de stip. Voor protest kreeg Heynen bij die fase geel. Dat zou later nog een cruciale kaart blijken. De strafschop werd evenwel gemist. Vandevoordt stopte de inzet van Steuckers.

In de 85e minuut gingen de poppen echt aan het dansen. Paintsil ging tegen de vlakte. Tot ongenoegen van STVV liet de scheidsrechter het spel niet doorgaan. Hierop reageerde enkele Genk-fans. Op het veld kwam er ook een opstootje. Arteaga greep zijn tegenstander volgens de ref naar de keel en kreeg rood bij zijn afscheidsmatch.

Rood, gelijkmaker, gestaakt
Met een man meer kwam STVV alsnog langzij. In de 91e minuut krulde Ito een vrije trap tegen de touwen. Daarmee was het nog niet gedaan. In de 10 minuten extra tijd liep Heynen tegen zijn tweede gele kaart aan. Na de rode kaart van de bezoekers ging sommige Genk 'fans' weer over de schreef. Vuurwerk en bekertjes kwamen op het veld terecht. De match werd tijdelijk gestaakt. Even later werd er toch hernomen, maar de stand veranderde niet meer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.