''Deila begreep snel dat Vetlesen geknipte man is voor noodsituatie Club Brugge''

''Deila begreep snel dat Vetlesen geknipte man is voor noodsituatie Club Brugge''

26 januari - 10:20
12

Hugo Vetlesen presteert naar behoren bij Club Brugge in zijn nieuwe rol. De Noor werd uit nood getransformeerd tot nummer 6 en komt daar prima uit de voeten. De voormalig trainer van Vetlesen, Kjetil Knutsen van Bodø/Glimt, kijkt daar niet van op.

Volgens de ex-coach van Vetlesen heeft Club Brugge-trainer Ronny Deila een goede zet gedaan. ''Ronny had al snel begrepen dat Hugo de geknipte man is om dat op te lossen'', vertelde Knutsen aan Het Laatste Nieuws.

Knutsen had niet anders verwacht van Vetlesen. ''Hij is perfect als nummer 6, áls er nog iemand naast hem staat. Ik ben niet verrast dat hij het zo goed doet op die positie. Ook al is hij geen controleur van nature en heeft hij daar onder mij bij Bodø nooit gespeeld'', aldus Knutsen.

Aan zowel voetbalkwaliteiten als spelinzicht komt Vetlesen niet tekort volgens zijn voormalige trainer. ''Hugo heeft goeie voetjes en begrijpt het spel uitstekend'', aldus Knutsen.

Vetlesen speelde tot nu toe alle Jupiler Pro League-wedstrijden dit seizoen voor Club Brugge. In 21 matchen wist de Noor 2 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.