Debast: ''Bekertje op het veld geen probleem zo lang het de keeper niet raakt''

Debast: ''Bekertje op het veld geen probleem zo lang het de keeper niet raakt''

26 januari - 08:15 Laatste update: 13:28
85

De match tussen Union SG en RSC Anderlecht verliep allesbehalve smetteloos. De kwartfinale van de Beker van België werd tijdelijk stilgelegd omdat er bekertjes op het veld werden gegooid. Anderlecht-verdediger Zeno Debast vindt dat dit bij voetbal hoort.

Debast heeft zelf wel een mening over het stilleggen van de match na het gooien van bekers door de Anderlecht-supporters. ''Maar als ik mijn persoonlijke mening mag geven, vind ik dat een bekertje bier op het veld - zo lang het de keeper niet raakt, natuurlijk - geen probleem is'', vertelde Anderlecht-verdediger aan het Gazet van Antwerpen.

Volgens de verdediger hoort dit nu eenmaal bij voetbal. ''Het blijft voetbal. En dit past bij de sfeer. Maar goed, de beslissing werd van bovenaf genomen en daar mogen wij niet over oordelen'', aldus de Rode Duivel.

RSC Anderlecht werd met 2-1 uitgeschakeld door Union SG. Daardoor strijdt paars-wit nog op één front, namelijk de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.