UPDATE: Amoura zit dan toch niet in Union-selectie voor partij tegen Anderlecht

UPDATE: Amoura zit dan toch niet in Union-selectie voor partij tegen Anderlecht

24 januari - 16:00 Laatste update: 18:51
5

Union SG heeft het slechts één wedstrijd zonder Mohamed Amoura moeten doen. De 23-jarige spits werd verrassend vroeg uitgeschakeld met Algerije op de Afrika Cup én kan donderdag mogelijk al meespelen tegen RSC Anderlecht.

Bij Union vreesde men afwezigheid van misschien wel een maand van Amoura, maar het is voorlopig bij één partij gebleven voor de spits. Door de uitschakeling van Algerije zit zijn Afrika Cup er al op en kan hij donderdag zelfs al meespelen in de kwartfinale van de Croky Cup.

Of hij ook in actie zal komen, is nog niet helemaal duidelijk. Alexander Blessin sluit het alvast niet uit. “We zijn in overleg met de Algerijnse bond, want het hele land is daar natuurlijk teleurgesteld over. Maar volgens mij is het best om na zo’n teleurstelling snel terug te komen om weer het goeie ritme te vinden bij ons. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hij op tijd terug is en het is zeker mogelijk dat hij morgen al meespeelt", klinkt het op zijn persconferentie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Update: Blessin gaf dan wel aan dat Amoura kon meespelen tegen RSC Anderlecht, maar zover komt het niet. De trainer heeft uiteindelijk besloten de aanvaller niet op te nemen in zijn selectie.