Advocaat Genk: VAR en AVAR zijn helaas vergeten te kijken naar RSCA-spelers

Advocaat Genk: "VAR en AVAR zijn helaas vergeten te kijken naar RSCA-spelers"

23 januari - 14:36
59

De advocaten van RSC Anderlecht en KRC Genk waren net als scheidsrechter Nathan Verboomen en VAR Jan Boterberg aanwezig voor de Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond. Om een beslissing te nemen over de match tussen Anderlecht en Genk met de beslissende penaltyfase waar Genk eigenlijk de strafschop opnieuw moest nemen, maar Anderlecht een vrije trap kreeg. De advocaat van Genk hield vervolgens een pleidooi over de stap die volgens hem genomen moest worden.

De advocaat van Genk startte zijn pleidooi. “Zowel VAR Boterberg als AVAR Denil hebben tijdens de zitting van het PRD gezegd dat zij “helaas vergeten zijn te kijken” naar de positie van de Anderlecht-spelers. Dat is de overduidelijke en onomstotelijke vergissing in de toepassing van de spelregels”, citeert Het Nieuwsblad de advocaat van Genk.

De advocaat van Genk vertelt verder dat men tot een foutieve conclusie komt als de positie van de verdedigende ploeg niet wordt meegenomen. “Doordat VAR Boterberg en AVAR Denil de positie van de verdedigende ploeg niet bekijken, sluiten zij op voorhand de mogelijkheid van het hernemen van de strafschop in dit geval (no goal) juridisch uit. Dat is de fundamentele vergissing die er gebeurd is in de toepassing van de spelregels. Aangezien de vergissing een manifest en structurele impact heeft gehad op het spelverloop en de uitkomst, moet de match herspeeld worden”, besluit de advocaat van Genk.