'KRC Genk en Club Brugge vandaag voor de Disciplinaire Raad'

'KRC Genk en Club Brugge vandaag voor de Disciplinaire Raad'

23 januari - 07:35 Laatste update: 07:53
72

KRC Genk en Club Brugge willen hun wedstrijden tegen respectievelijk RSC Anderlecht en KV Mechelen laten herspelen. De twee clubs verschijnen daarvoor op dinsdag voor de Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), meldt Het Nieuwsblad.

KRC Genk is niet akkoord met het besluit van het Referee Department over de strafschopfase tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Na juridisch advies ingewonnen te hebben, gaat Genk dus in beroep. Daarnaast heeft Genk een dossier ingeleid bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

Club Brugge onderneemt eveneens simultaan actie. De club start namelijk ook een beroep via de Disciplinaire Raad en stapt ook naar het BAS. Dit doet Club Brugge naar aanleiding van de afgekeurde goal van Igor Thiago tegen KV Mechelen, waarna de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

KRC Genk staat momenteel op de 5e plaats in de Jupiler Pro League met 35 punten. Club Brugge staat op de 4e plaats met 37 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.