De Bleeckere verklaart afgekeurd doelpunt: “Speler werd actief”

De Bleeckere verklaart afgekeurd doelpunt: “Speler werd actief”

22 januari - 20:12
7

KRC Genk kwam afgelopen weekend thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge. Een doelpunt van Daniel Muñoz werd tijdens de match afgekeurd. Terecht vindt Frank De Bleeckere.

De baas van het professional referee department legde bij Under Review uit waarom het doelpunt van Muñoz werd afgekeurd. Alles had te maken met een actie van Yira Sor, die de bal niet raakte, maar wel 'actief' werd tijdens de fase van het doelpunt. “Als de bal doorgekopt wordt, staat Sor in een buitenspelpositie in de kleine rechthoek. Op zich is daar niks verkeerd aan. De bal komt tot bij Munoz, die dan scoort", vertelt De Bleeckere.

"Maar wat zien we als de beelden terug gaan herbekijken? Dat Sor – die in buitenspelpositie staat – beweegt richting de bal. Op het moment dat Muñoz scoort, staat hij eigenlijk naast Munoz en ook heel dicht bij Warleson, de doelman van Cercle Brugge. Daardoor beïnvloedt hij de doelman, maar hij maakt zijn buitenspelpositie ook actief buitenspel. Dat is de reden waarom het doelpunt werd afgekeurd. Dat Warelson niet bij de bal kan, maakt niet uit. De speler werd actief, daarom is er gefloten. Moest Sor blijven staan zijn, was er niets aan de hand", aldus De Bleeckere.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.