Zulte Waregem morst met de punten, Jong Genk laat de zege liggen

21 januari - 15:40 Laatste update: 16:14
5

In de Challenger Pro League is Zulte Waregem zondag nier verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong Genk. De thuisploeg eindigde met tien man. De bezoekers lieten in de slotfase een strafschop onbenut.

Jelle Vossen bewees in de partij tegen de jonkies van zijn ex-club dat hij de weg naar doel nog steeds makkelijk kan vinden. Na een voorzet van Decostere kon hij Essevee op voorsprong brengen en die ook veilig stellen na een dominante eerste helft.

De jonge Limburgers wisten daarin zich nooit echt te tonen en konden pas in de tweede helft voor het eerst de neus aan het venster steken. Uiteindelijk ook met succes. Na balverlies van Decoste wist Adedeji-Sternberg optimaal te profiteren en te scoren.

Even leek het zelfs nog helemaal fout af te lopen voor Essevee na een strafschopfout van doelman Ortwin De Wolf. Hij kon daarop wel zelf nog de penalty van Karetsas uit doel houden, waardoor het 1-1 bleef.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.