De Mil kent Brugse terugkeer in mineur, Thiago helpt Club Brugge opnieuw

20 januari - 22:40
24

De terugkeer naar het Jan Breydelstadion ging voor Rik De Mil niet gepaard met puntenwinst. Met zijn KVC Westerlo ging hij onderuit tegen een oppermachtig Club Brugge, dat met een 3-0 overwinning de drie punten pakte.

De partij tussen Club Brugge en KVC Westerlo werd voor Rik De Mil een speciale partij en een terugkeer naar 'zijn' Blauw-Zwart. Het werd ook een partij waarin hij voorin moest sleutelen door de vele blessures en daardoor een beroep moest doen op Daci.

De spits van de Kemphanen kreeg de bal echter niet al te vaak te zien en zag vooral hoe Club Brugge aanvankelijk de beste kansen bij elkaar wist te voetballen. De beste was voor Igor Thiago, die een goede kopbal net niet in doel wist te knikken.

Westerlo liet zich echter niet onbetuigd en wist zelfs enkele waarschuwingen te sturen richting Club Brugge. Het doelpunt was echter voor Club Brugge en niet verrassend voor Thiago, die net voor rust dan toch de verdiende 1-0 wist te scoren.

In de tweede helft kregen we niet meteen een ander spelbeeld te zien. Westerlo had wel iets meer balbezit, al puurde het daaruit geen enkele kans. Voor Club Brugge hoefde het ook niet echt meer en probeerde het de wedstrijd vooral uit te tikken en af en toe eventjes te prikken.

Uiteindelijk was één van die prikken ook genoeg om tot scoren te komen. Na duidelijk hands van Daci kreeg Blauw-Zwart een strafschop en wist Thiago de netten – met een gelukje – opnieuw te doen trillen. Hij maakte er 2-0 van en besliste de wedstrijd zo ook helemaal in het voordeel van de thuisploeg.

De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Antonio Nusa tien minuten voor tijd uiteindelijk ook nog de 3-0 eindstand op het scorebord kon zetten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.