Alderweireld reageert op kritiek Jurion: “Geef GS anders aan de beste dribbelaar”

Alderweireld reageert op kritiek Jurion: “Geef GS anders aan de beste dribbelaar”

18 januari - 09:11
43

Toby Alderweireld is de topfavoriet om de Gouden Schoen te ontvangen. De aanvoerder van Royal Antwerp FC kende een geweldig jaar, maar niet iedereen gaat mee in die stemming.

Zo zei tweevoudig winnaar Jef Jurion (ex-Anderlecht) dat Alderweireld de klasse mist om de Gouden Schoen te winnen. “Ik was niet van plan om te reageren, omdat ik respect heb voor elke oud-winnaar van de Gouden Schoen, maar toen ik onlangs las dat ik 'te weinig klasse' heb (aldus Jef Jurion, red.) om dit jaar te winnen, vond ik dat jammer. Anders moet je de Gouden Schoen aan de beste dribbelaar geven”, aldus Alderweireld tegenover Het Laatste Nieuws.

Volgens Alderweireld móet er iemand van Antwerp winnen. “Als je de titel, de beker en de Supercup pakt, en je kwalificeert je voor de Champions League, dan zou ik het heel raar vinden mocht er niemand van Antwerp winnen. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik de Gouden Schoen héél graag zou hebben. Ik ben dan wel een teamspeler, hoe dichter die verkiezing komt, hoe meer ik het een enorme eer zou vinden mocht ik winnen. Ik wil het ook niet minimaliseren. Die erelijst alleen al... Als je daar tussen kan staan...”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.