Joos: 1000% zeker dat Vanhaezebrouck een betere trainer is dan Mourinho

Joos: "1000% zeker dat Vanhaezebrouck een betere trainer is dan Mourinho"

17 januari - 21:00 Laatste update: 21:26
9

AS Roma nam eerder deze week afscheid van José Mourinho, die na een moeilijk seizoensbegin moest vertrekken bij de Italiaanse club. Niet helemaal een verrassing voor Filip Joos, die zelfs in de JPL betere trainers ziet rondlopen dan The Special One.

Mourinho kon de laatste jaren toch weer prijzen pakken met AS Roma en was toch geliefd bij het eigen publiek, maar dit seizoen liep het mis voor de Romeinen. Een plekje in de top vier halen wordt moeilijk tot onmogelijk. Joos vond het al even minder gaan met Mourinho bij AS Roma.

“Hij vervulde de rol van polemist, persman, scheidsrechters-aanvaller, goeroe en rattenvanger van Roma. Maar voetbalcoach? Nee, dat niet. Qua spel kon het onmogelijk slechter", geeft de voetbalcommentator aan bij Sporza.

Sterker nog, volgens hem had de AS Roma-leiding in onze competitie een betere coach kunnen vinden. "Ik ben 1.000% zeker dat iemand als Hein Vanhaezebrouck momenteel een betere trainer is dan José Mourinho. Én dan Daniele De Rossi. Maar zet Hein bij AS Roma en er zit 30.000 man. Dat willen de eigenaars ook niet", aldus Joos.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.