PSV houdt 'voorlopig' vast aan contract Vertessen, van irritatie geen sprake

PSV houdt 'voorlopig' vast aan contract Vertessen, van irritatie geen sprake

17 januari - 15:20
1

PSV houdt Yorbe Vertessen voorlopig aan zijn contract. De aanvaller zit daarom 'gewoon' bij de wedstrijdselectie voor het bekerduel met FC Twente van woensdagavond. De jonge Belg zou zich bovendien 'professioneel' opstellen tegenover zijn huidige werkgever. 

Volgens het Eindhovens Dagblad mag de Belg voorlopig nog niet weg uit Eindhoven. Trainer Peter Bosz gaf eerder al aan dat Vertessen niet weg mag bij PSV: "Geen discussie over, punt, klaar", zei hij destijds op een persconferentie. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van De Telegraaf, die suggereerde dat Vertessen 'geïrriteerd' was door de houding van PSV, klinkt er in het regionale nieuwsblad een ander geluid.

'Vertessen geeft binnen PSV zeker niet de indruk dat hij van plan is zich vervelend op te stellen en toont zich in alles professioneel, hoewel hij deze winter wel graag een stap naar het buitenland wil maken', valt er te lezen. 

Union Berlin is bereid zo'n vijf miljoen euro te betalen voor Vertessen, maar lijkt niet bereid dat bod verder te verhogen. In de komende twee weken gaat de directie van PSV de situatie nogmaals bekijken. De Duitsers zouden daarnaast ook Chris Bedia van het Zwitserse Servette op de korrel hebben.

Vertessen speelde vorig seizoen in de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Union SG. De rappe aanvaller speelde toen in totaal 20 matchen voor Union en wist 4 keer te scoren en 3 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.