Caçapa (RWDM) over problemen bij Oostende: “Niets mee te maken”

Caçapa (RWDM) over problemen bij Oostende: “Niets mee te maken”

17 januari - 11:59 Laatste update: 12:40
1

RWDM-trainer Cláudio Caçapa is vastberaden en houdt geen rekening met de tumultueuze situatie bij KV Oostende in aanloop naar hun Croky Cup-wedstrijd. Hij benadrukt: "Wij hebben die wedstrijd voorbereid met het idee om woensdagavond effectief op het veld te staan.”

“Of Oostende er dan ook staat of niet, daar hebben wij niets mee te maken. Wij konden niets anders doen dan geconcentreerd toewerken naar dit moment”, klinkt het bij de coach in Het Nieuwsblad. Caçapa geeft aan dat zijn team gefocust is op hun eigen prestatie, ongeacht de omstandigheden aan de zijde van de tegenstander.

Caçapa is optimistisch over de terugkeer van enkele sleutelspelers, waaronder langdurig geblesseerde spelers zoals Junior Marsoni Sambu Mansoni, Mickaël Biron, Alexis De Sart en Florian Le Joncour. Hij deelde zijn vreugde over hun herstel. "Ik ben blij dat ik toch al een aantal van mijn jongens heb kunnen recupereren. De rest van de groep ook, trouwens. We spreken toch over sleutelspelers, hè.” 

Daarnaast hint Cláudio Caçapa op mogelijke aanvullende versterkingen. "Er zijn nog andere profielen waar we aan werken, ja. Ik kan wel niet zeggen dewelke, dat blijft tussen de directie en mezelf." Caçapa heeft vertrouwen in zijn spelers en verwijst naar het succes van vorig jaar, waarin RWDM heeft laten zien dat ze in staat zijn om wedstrijden te winnen.