MD weet meer over positie van Xavi bij Barça, dat buigt voor 'superieur' Real

MD weet meer over positie van Xavi bij Barça, dat buigt voor 'superieur' Real

15 januari - 09:26

De forse nederlaag tegen Real Madrid is als een bom ingeslagen bij FC Barcelona. De Catalanen erkennen hun meerdere in De Koninklijke, maar houden tegelijkertijd wel het vertrouwen in Xavi, wiens krediet opnieuw een deukje lijkt te hebben opgelopen. 

Real legde zondag in de finale beslag op de Supercopa de España door Barcelona met liefst 4-1 te verslaan. Xavi is 'geraakt' door de nederlaag, aldus Mundo Deportivo. Barcelona heeft volgens de trainer 'zijn slechtste gezicht' getoond. 

Ondanks de nieuwe tik in het voor Barcelona toch al zeer wisselvallige seizoen, geniet Xavi nog altijd het vertrouwen. Zorgen zijn er zeker wel op de burelen in Camp Nou, maar de positie van de oud-middenvelder is volgens Mundo Deportivo, dat zich baseert op 'eervolle' bronnen, op dit moment niet in gevaar. 

Wel wordt door dezelfde bronnen de 'superioriteit' van Real erkend. Niet alleen in de Supercopa de España, maar ook in eigen land, is De Koninklijke dit seizoen sterker en stabieler dan Barcelona. Het gat tussen de twee aartsrivalen bedraagt op dit moment zeven punten in het voordeel van de Madrilenen. Op 21 april staat de eerstvolgende El Clásico op het programma. Dan is Estadio Santiago Bernabéu het strijdtoneel. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.