Infovergadering nieuw stadion Club Brugge: “Ik zal opnieuw bezwaar indienen

Infovergadering nieuw stadion Club Brugge: “Ik zal opnieuw bezwaar indienen"

12 januari - 08:46
109

Er loopt een openbaar onderzoek rond de omgevingsvergunning die Club Brugge heeft aangevraagd voor de bouw van de nieuwe voetbaltempel in Sint-Andries. Nog tot 3 februari kunnen er bezwaren worden ingediend, dat laat Het Laatste Nieuws weten.

Club Brugge organiseerde donderdag een informatievergadering waar er vragen konden worden gesteld. Vooral de mobiliteit lijkt een probleem te vormen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde eerder al de aanvraag door een gebrek aan aandacht voor parkeren en mobiliteit.

Projectverantwoordelijke Alexander Vandervennet gaf meer informatie. “We zullen 5.920 plaatsen aanbieden verspreid over 10 verschillende afstandsparkings zoals het AZ Sint-Jan. Deze supporters zullen met shuttlebussen naar het stadion gebracht worden en na de match opgehaald worden in het stadion of in de Kerkhofstraat. Op de site zelf voorzien we 3.000 parkeerplaatsen.”

Club Brugge hoopt een vergunning te verkrijgen. “In de rand zoals Boeverbos en De Varens zijn er 600 plaatsen. Er komt ruimte voor 4.400 fietsen waarvan het overgrote deel ondergronds zal staan. We willen nog meer inzetten op de bussen die door onze supportersfederaties ingelegd worden. Daarvoor zal de bestaande parking uitgebreid worden. In de straten rond het stadion wordt er blauwe zone ingevoerd.”

De vragen uit het publiek waren naar verluidt niet mals en buurtbewoner Toon Van Moerbeke is niet overtuigd van het plan van Club Brugge. “Het is in het belang van de Club-supporter dat ik tegen ben. Ik betreur dat ze geen even grote inspanningen deden voor de locatie langs de Blankenbergsesteenweg. Ik ben absoluut van plan om opnieuw bezwaar in te dienen”, klinkt het duidelijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.