'Zirkzee speelt zich in de kijker van de Engelse top, Bologna gaat voor jackpot'

'Zirkzee speelt zich in de kijker van de Engelse top, Bologna gaat voor jackpot'

11 januari - 17:18
2

Arsenal is een 'groot bewonderaar' van Joshua Zirkzee. Dat meldt The Telegraph donderdagmiddag. The Gunners zouden deze winter al zaken willen doen met Bologna, maar een eventuele zomerse overstap van de voormalige RSC Anderlecht-spits naar Londen lijkt waarschijnlijker. 

Arsenal kan volgens The Telegraph wel een aanvallende impuls gebruiken, mede ook vanwege de blessure van spits Gabriel Jesus. Om die reden heeft de club zijn oog laten vallen op Zirkzee, die dit seizoen al acht keer doel trof voor Bologna. Een winterse transfer naar de Premier League wordt 'zeer gecompliceerd' geacht door het Britse medium. 

Bologna zou een slordige 60 miljoen euro vragen voor de Nederlandse aanvaller. Arsenal is bereid om binnenkort de onderhandelingen te beginnen, maar moet ook op de financiën letten. The Gunners hebben afgelopen zomer immers meer dan 200 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Om die reden lijkt het meer voor de hand te liggen dat er komende zomer pas een serieuze poging wordt gewaagd om hem in te lijven. 

Daarnaast heeft Bologna geen intenties om Zirkzee deze winter al van de hand te doen. Marco Di Vaio, sportief directeur van de Serie A-club, liet onlangs al weten niet op te zullen nemen bij telefoontjes deze transferwindow. Zirkzee, die voor een vast bedrag teruggekocht kan worden door voormalig werkgever Bayern München, rijgt de laatste weken de geïnteresseerde topclubs aaneen. Hij werd al gelinkt aan Manchester United, AC Milan en Juventus. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.