Woordvoerder Overmars over schorsing TD Antwerp: “Leeft voor het voetbal”

Woordvoerder Overmars over schorsing TD Antwerp: “Leeft voor het voetbal”

10 januari - 21:39
12

Frank Neervoort, de woordvoerder van Marc Overmars, geeft een update over de situatie rondom de schorsing van de Technisch Directeur van Royal Antwerp FC. Neervoort meldt dat Overmars er niet tevreden mee is dat de Nederlandse schorsing nu wereldwijd gemaakt is. Neervoort heeft bij de FIFA een aanvraag ingediend om het dossier in te kijken. De FIFA heeft twee dagen de tijd om de gevraagde informatie aan Antwerp te bezorgen.

Neervoort vertelt dat het kamp van Overmars op de hoogte is gesteld dat de FIFA de uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak overneemt. “Die uitspraak is dus wereldwijd van toepassing. Maar de onderbouwing van die uitspraak zit daar niet bij. Die moeten we eerst nog bestuderen”, citeert Het Laatste Nieuws Neervoort. Het kamp van Overmars kan pas in beroep gaan wanneer het dossier bestudeerd is.

Neervoort deelt verder dat Overmars wel zijn verhaal heeft kunnen doen bij het Instituut Sportrechtspraak. “Marc is bij het ISR wel gehoord geweest, maar dat onderhoud was via zijn advocaat. Dat was niet het geval bij de FIFA. De FIFA heeft het dossier van ISR nu louter ontvangen en vertaald”, deelt Neervoort.

Neervoort wordt vervolgens gevraagd of Overmars nu actief is bij Antwerp. “Daar kunnen we nog niets over zeggen. We gaan woensdag eerst aan de slag met de onderbouwing. Na het bestuderen daarvan weten we meer. Hoe Marc reageerde? Ik heb hem niet gesproken, maar Marc leeft voor het voetbal, hij is er verzot op. Hij zal hier dan ook niet tevreden mee zijn”, besluit Neervoort.