Fofana tweede duurste uitgaande transfer van KAA Gent ooit

Fofana tweede duurste uitgaande transfer van KAA Gent ooit

10 januari - 20:14 Laatste update: 11 januari - 16:07
6

Hein Vanhaezebrouck is een talentvolle speler armer. De penningmeester van KAA Gent is dan weer 'wat' rijker. De Buffalo's verkochten immers Malick Fofana aan Olympique Lyon voor 17 miljoen euro. Net geen recorddeal voor KAA Gent.

Ondanks dat hij nog maar 18 jaar is, speelde Fofana toch mee in 64 duels van KAA Gent. Daarin scoorde de rechtsbuiten 5 goals en was hij goed voor 10 assists. Het was voldoende voor Lyon om in de winterstop 17 miljoen euro op tafel te leggen om de tiener te strikken. Door bonussen kan het bedrag nog oplopen naar 22 miljoen euro.

Slechts één keer ontving KAA Gent voor één speler meer geld dan voor Fofana. In de zomer van 20202 plukte LOSC Lille Jonathan David weg bij de Buffalo's voor 27 miljoen euro. De transfer van de Canadees was voor de Fransen een schot in de roos, want David hielp Lille mee aan de Franse landstitel.

Het Gentse podium qua uitgaande transfers wordt aangevuld door Roman Yaremchuk. Benfica betaalde in 2021 ook 17 miljoen euro voor de Oekraïense aanvaller. Yaremchuk kon in Portugal geen naam maken en keerde via Club Brugge terug naar ons land. Blauw-Zwart verhuurt de spits momenteel aan het Spaanse Valencia.

De tien duurste uitgaande transfers van KAA Gent
01. Jonathan David voor 27 miljoen euro naar LOSC Lille
02. Malick Fofana voor 17 miljoen euro naar Olympique Lyon
03. Roman Yaremchuk voor 17 miljoen euro naar Benifca
04. Joseph Okumu voor 12 miljoen euro naar Stade Reims
05. Sven Kums voor 9 miljoen euro naar Watford
06. Samuel Kalu voor 8,5 miljoen euro naar Bordeaux
07. Samuel Gigot voor 8 miljoen euro naar Spartak Moskou
08. Niklas Dorsch voor 7 miljoen euro naar FC Augsburg
09. Lautent Depoitre voor 7 miljoen euro naar Porto
10. Matz Selz voor 6,6 miljoen euro naar Newcastle United

Bron: Transfermarkt

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.