Genk stelt Ref. Department in vraag: 'Standpunt kan best, maar eindoordeel?'

Genk stelt Ref. Department in vraag: 'Standpunt kan best, maar eindoordeel?'

10 januari - 13:30
84

KRC Genk laat de strafschophetze uit het duel met RSC Anderlecht niet rusten. De club kondigde al aan dat het verder procedeert tegen de beslissing van het Referee Department, dat oordeelde dat de wedstrijd niet herspeeld kan worden. Voorzitter Peter Croonen geeft meer toelichting bij die beslissing.

De heisa rond de scheidsrechterlijke dwaling in Anderlecht - Genk blijft duren. De Limburgers weigeren te aanvaarden dat het hier slechts om een 'menselijke fout' ging die een herspeling van het duel niet rechtvaardigt. In het algemeen stellen ze zich vragen bij de structuur van het scheidsrechtersorgaan, dat zelf rechter mag spelen over zaken waarin het betrokken is. "Zeker als het een eindoordeel velt", legt Croonen uit bij Het Laatste Nieuws.

De Genkse voorzitter legt zijn argumenten op tafel. "Dat ze een standpunt hebben, kan best. Maar het is geen rechtsorgaan", stelt hij. Vanuit Genks opzicht zou een ander, onafhankelijk orgaan moeten oordelen of het reglement niet correct werd toegepast tijdens de strafschopfase. Het doel van Genk "is nog altijd juridische duidelijkheid en match herspelen", blijft Croonen strijdvaardig. Daarom trekt de club naar het BAS.