Het gaat niet goed met Oostende: Wedstrijd tegen Zulte Waregem in gedrang

Het gaat niet goed met Oostende: Wedstrijd tegen Zulte Waregem in gedrang

9 januari - 18:26 Laatste update: 18:34
12

KV Oostende bevindt zich in een benarde situatie. De financiële noodlijdendheid dwingt de club tot extreme maatregelen om het hoofd boven water te houden. Recentelijk werd verdediger Anton Tanghe verkocht aan Zulte Waregem, waardoor er enige ademruimte ontstond voor de club, zij het met beperkte financiële voordelen. 

Het geld uit de verkoop van Tanghe brengt echter een lastig dilemma met zich mee: betalen aan spelerslonen of aflossen van belastingschulden, aangezien de club in beide gevallen dringend hulp nodig heeft. Dat schrijft Het Nieuwsblad op dinsdag. Dit heeft zelfs geleid tot de onzekerheid rond de wedstrijd van aankomende zondag tegen Zulte Waregem, vooral vanwege de onbetaalde stewards in het Diaz Arena-stadion.

De financiële crisis bij KV Oostende weegt zwaar op de spelersgroep en de club als geheel. De verkoop van Tanghe aan Zulte Waregem bood slechts tijdelijke verlichting, met beperkte financiële baten. Het geld uit deze transfer wordt nu een bron van zorgen, waarbij de keuze tussen betalingen aan spelers of het aflossen van RSZ- en BTW-schulden centraal staat. 

Bovendien staat de aankomende wedstrijd tegen Zulte Waregem op losse schroeven vanwege onbetaalde stewards in het stadion, waardoor de match zelfs zonder publiek zou kunnen plaatsvinden. Dat lezen we in Het Nieuwsblad. Deze situatie benadrukt de toestand waarin de club verkeert en roept schrik op voor verdere tegenslagen, zoals puntenaftrek.