UPDATE: ‘Medische tests Fofana (KAA Gent) bij Lyon, contract ligt klaar’

UPDATE: ‘Medische tests Fofana (KAA Gent) bij Lyon, contract ligt klaar’

8 januari - 18:59 Laatste update: 10 januari - 08:28
73

Malick Fofana is bij Olympique Lyon. De 18-jarige vleugelflitser van KAA Gent is erg dicht bij een overstap naar de Franse Ligue 1. Volgens L’Equipe zijn Gent en Lyon druk aan het onderhandelen om de transfer af te ronden.

Lyon mag aardig in de buidel tasten voor Fofana. De Fransen betalen een transfersom van 15 miljoen euro aan Gent voor Fofana. De 15 miljoen euro is exclusief bonussen. Fofana heeft zich in zeer korte tijd in de schijnwerpers gespeeld bij De Buffalo’s en bij de Belgische Beloften.

Fofana kwam dit seizoen 31 keer uit voor Gent, in de Jupiler Pro League, de Conference League en de Croky Cup. In deze 31 matchen wist Fofana twee keer een doelpunt te maken en leverde hij vier assists af aan zijn ploegmaats.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Malick Fofana zijn medisch tests bij Olympique Lyon heeft afgelegd. De Fransen betalen minstens vijftien miljoen euro aan KAA Gent. Er ligt een contract tot 2028 klaar voor Fofana (18).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.