'Genk heeft VAR-blunder als brandstof en zuurstof tegelijk gebruikt'

'Genk heeft VAR-blunder als brandstof en zuurstof tegelijk gebruikt'

29-12-2023 07:55 Laatste update: 09:24
23

KRC Genk en Royal Antwerp FC speelden afgelopen dinsdag tegen elkaar (3-0), vlak na het discutabele VAR-moment tijdens de wedstrijd een paar dagen eerder tussen RSC Anderlecht en Genk. Volgens Bert Sterckx heeft dit KRC Genk gemotiveerd.

Er werd extra goed op de arbitrage gelet. 'Er was heel veel druk op de refs in de match, je voelde die extra nervositeit. Maar meer nog omdat de frustratie van die match op Anderlecht de ploeg van Wouter Vrancken niet had afgeleid, integendeel: Genk heeft die als brandstof en zuurstof tegelijkertijd gebruikt', schreef Sterckx op Sporza.

Een Genk in vorm is volgens de analist niet te stoppen. 'Als de Limburgers in hun dag zijn, kennen ze hun gelijke niet. Met mooie aanvalsacties, met een vertekende rechterflank nochtans – normaal de sterkste. De schorsingen van Paintsil en Muñoz zijn meteen ook mooi weggewerkt', aldus Sterkcx.

Genk staat momenteel op de vierde plaats in de Jupiler Pro League. De club van trainer Wouter Vrancken gaat met 34 punten uit 20 wedstrijden de winterperiode in.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.