Ajax versterkt haar bestuur met clubicoon en voormalig rechterhand van Overmars

Ajax versterkt haar bestuur met clubicoon en voormalig rechterhand van Overmars

27-12-2023 15:34
1

Ajax probeert weer orde op zaken te stellen na enkele woelige maanden. Daarbij grijpt het terug naar bekende namen. De terugkeer van Danny Blind in de raad van commissarissen van Ajax is formeel bekrachtigd. Het clubicoon werd woensdag benoemd tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, zo maken de Amsterdammers bekend.

De benoeming van Blind werd al aangekondigd en is nu officieel. Hij is de opvolger van Jan van Halst. Die laatste neemt momenteel de honneurs waar als algemeen directeur totdat Alex Kroes aan de slag gaat in de Johan Cruijff Arena. Daarna zal hij echter niet meer terugkeren in de rvc.

In de zoektocht naar een nieuwe commissaris kwam Ajax al snel bij Blind uit. De voormalig aanvoerder, hoofd jeugdopleiding, trainer, assistent en technisch directeur bekleedde die rol van 2018 tot 2021 ook al. In die periode was hij een belangrijk klankbord voor Marc Overmars, die intussen de sportieve lijnen uitzet bij Royal Antwerp FC. Daarna keerde hij als assistent van Louis van Gaal terug bij het Nederlands elftal. De twee komen elkaar nu weer tegen bij Ajax. Van Gaal treedt op als adviseur van de rvc. De link met zijn vertrouweling was dan ook snel gelegd.

Blind liet zich meermaals kritisch uit over het technische beleid van de afgelopen jaren. Hij kon zich daar niet in vinden, maar constateerde ook dat de Amsterdammers nu weer op de goede weg zijn. Hij tekent een contract tot medio 2027.