Lodewijks over EK-kansen Oranje

Nederlanders geloven in EK-winst: "We zijn moeilijk te verslaan"

25 december 2023 om 20:01

Patrick Lodewijks stelt dat Nederland het ver kan gaan schoppen tijdens EK 2024 in Duitsland. Zolang de selectie van Ronald Koeman volledig fit is, denkt de keeperstrainer van Oranje dat ze een mooie prestatie kunnen neerzetten.

"Ik hoop dat iedereen fit is, dan denk ik dat we moeilijk te verslaan zijn", vertelt Lodewijks in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik zeg niet dat we zomaar Europees kampioen gaan worden, zeker niet. Maar ik vind ons niet bij voorbaat kansloos", zegt de keeperstrainer over het Nederlands elftal. Het zijn ambitieuze uitspraken van Lodewijks. Europees kampioen worden zou voor Oranje een geweldige prestatie zijn. Ook aangezien de ploeg van Koeman is ingedeeld in een groep met onder meer Frankrijk.

Naast Frankrijk is Oranje ingedeeld in de groep met Oostenrijk, dat vlak achter België eindigde in de EK-kwalificatie. Wie de derde tegenstander van het Nederlands elftal wordt, is nog onbekend. De play-offs  tussen Wales, Estland, Finland of Polen zullen gaan uitwijzen wie er nog in de poule bijkomt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.