‘Arsenal komt uit bij Rode Duivel Onana’

‘Arsenal zoekt alternatief voor Douglas Luiz, komt uit bij Rode Duivel Onana’

23 december 2023 om 14:33

Nadat het vorig jaar er dicht bij was, schijnt Arsenal dit seizoen in een nieuwe titelrace te floreren. De club, onder leiding van Mikel Arteta, toont volwassenheid, vooral op het middenveld. De komst van Declan Rice heeft hier ongetwijfeld veel mee te maken. Toch is Arsenal nog op zoek naar meer.

Een speler die al geruime tijd in verband wordt gebracht met Arsenal is Douglas Luiz van Aston Villa. Echter, de laatste naam die nu opduikt als potentiële versterking is die van Amadou Onana, een 22-jarige Rode Duivel die zijn stempel heeft gedrukt bij Everton sinds zijn overgang in de zomer van 2022.

Arsenal heeft de intentie om in 2024 hun middenveld te versterken, met de groeiende blessurezorgen van Thomas Partey in gedachten. Hoewel Douglas Luiz nog steeds hoog op het verlanglijstje staat, wordt Onana nauwlettend in de gaten gehouden door de Noord-Londenaren.

De jonge Belg, die voor zo’n 36 miljoen van LOSC Lille naar Everton kwam, heeft al laten zien dat hij op topniveau impact kan hebben. Zijn indrukwekkende optreden tegen Arsenal vorig seizoen onderstreept zijn vermogen om wedstrijden te beïnvloeden, maar ook bij de Rode Duivels heeft de lange middenvelder indruk kunnen maken. 

Zijn veelbelovende prestaties hebben de prijs opgedreven. Everton lijkt niet bereid te zijn om Onana voor minder dan 75 miljoen euro te laten gaan, een bedrag dat voor Arsenal mogelijk een aanzienlijke investering betekent, vooral gezien de positie van Everton in de Premier League.