Fluminense woedend: Haaland verzorgt security Grealish

Fluminense woedend op Grealish: City-spelmaker krijgt peperdure 'beveiliging'

23 december 2023 om 16:40

Jack Grealish moest het ontgelden bij de spelers van Fluminense na de finale van het WK voor clubs, maar hij ontkent alle beschuldigingen. Volgens onder meer Felipe Melo gedroeg de spelmaker van Manchester City zich neerbuigend en respectloos.

Manchester City won eenvoudig met 4-0, maar direct na afloop sloeg de vlam in de pan. Felipe Melo leek Grealish aan te willen vliegen, waarna een opstootje ontstond. "Op sociale media lees ik dat idioten zeggen dat ik de ruzie ben begonnen, maar dat is niet waar", reageert de oud-speler van Juventus, Galatasaray en Internazionale, geciteerd door onder meer Globo Esporte. "Grealish toonde geen respect voor Fluminense en dat laat ik niet gebeuren."

Melo legt uit waarom de Fluminense-spelers zo boos waren op de Engelse international. "Aan het einde van de wedstrijd riep hij 'olé'. Fans kunnen zoiets doen, maar een sporter op het veld kan niet respectloos zijn naar een andere club. Dus voor de idioten die zeggen dat ik problemen veroorzaakte, dat is niet zo. Integendeel, ik verdedigde Martinelli, die in het nauw werd gedreven door Grealish. Dat zou ik weer doen, ik ben een krijger."

Overigens ontkent Grealish de beschuldigingen. 'Ik heb niet één keer olé gezegd', schrijft de 28-jarige middenvelder op X. Voor de zekerheid kreeg hij wel peperdure 'security'. Erling Haaland en Bernardo Silva begeleidden Grealish naar de uitgang.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.