Vertonghen over botsing: ''Aan de foto's zie ik dat er wat fout was, vaak down''

Vertonghen over botsing: ''Aan de foto's zie ik dat er wat fout was, vaak down''

21-12-2023 07:55 Laatste update: 08:08
2

Jan Vertonghen was een open boek tijdens de podcast 'Mid Mid'. De Rode Duivel had tijdens zijn tijd bij Tottenham Hotspur een ongelukkige botsing waardoor hij 9 maanden aan de kant stond. Dat zorgde niet alleen voor fysieke, maar ook voor mentale problemen.

De verdediger had moeite met het verwerken van prikkels. ''Ik kon geen drukte verdragen, viel overal in slaap. Normaal slaap ik nooit onderweg, in die periode gebeurde dat overal'', vertelde Vertonghen in 'Mid Mid'.

De Rode Duivel gaf toe dat er mentaal iets mis was. ''Nu ben ik ervan overtuigd dat het om een mentaal-psychologisch probleem ging'', zei Vertonghen.

Vertonghen viel ook iets op aan oude foto's. ''Als ik nu foto's zie uit die tijd, zie ik meteen dat er iets fout was. Ik was ook vaak 'down''', aldus Vertonghen.

Dit Jupiler Pro League-seizoen speelde Vertonghen 18 matchen voor RSC Anderlecht. Daarnaast speelde de Rode Duivel nog tegen Azerbeijdzjan in de EK-kwalificatie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.