Courtois spreekt verhalen bij Rode Duivels tegen: “Dat heb ik nóóit gezegd”

Courtois spreekt verhalen bij Rode Duivels tegen: “Dat heb ik nóóit gezegd”

19-12-2023 17:01 Laatste update: 17:12
20

Thibaut Courtois heeft een openhartig interview aan Sporza gegeven. De doelman gaat definitief niet mee naar het EK en spreekt ook enkele verhalen tegen die in de media werden uitgesmeerd.

Zo zou Courtois hebben gezegd niet met degradanten (zoals de Rode Duivels bij Leicester) te willen spelen. "Helemaal niet. Ik ben ervan overtuigd dat ook bepaalde spelers zaken doorgespeeld hebben naar de media. Het versterkte hoe ik mij voelde en wat weinig anderen wisten."

Courtois kent de Leicester-jongens al een tijdje. "Ik heb nóóit gezegd dat spelers niet voldoen. Jongens als Castagne, Tielemans en Praet (toen allemaal bij Leicester actief, red.) ken ik al heel lang - ze speelden zelfs mee op het WK in Rusland."

Toch geeft Courtois een deel van het verhaal toe. "Het enige ding is - en ik heb geen schrik om dat te zeggen: als je in match tegen Oostenrijk op achterstand komt en je hebt gedegradeerde spelers in de ploeg die meer matchen verloren dan wonnen… Dan wordt het moeilijk om die situatie nog om te draaien."

Courtois verduidelijkt dat het om een winnaarsmentaliteit gaat en niets anders. "Kijk, als je een volledig jaar aan de leiding staat en je zet een paar keer een 0-2 recht, dan is het niet erg om achter te komen. Je wéét dat je toch nog zult winnen. Jongens die in een negatieve positie zaten, zullen misschien sneller het kopje laten hangen."

De doelman bedoelde zijn opmerkingen niet denigrerend. "En dan doe ik helemaal geen afbreuk aan Leicester of bepaalde jongens. Dat gebeurt gewoon in het voetbal, hé. Ook voor keepers. In mijn eerste seizoen bij Real Madrid kreeg ik veel goals binnen en was het moeilijker om beslissende reddingen te doen."

Courtois noemt geen namen, maar...  "Ik zeg het: maar twee mensen wisten wat ik daarover had gezegd. Iemand wilde mij dus in een slecht daglicht plaatsen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.