Union neemt het op tegen Eintracht Frankfurt: Wie zijn de Duitsers?

Union neemt het op tegen Eintracht Frankfurt: Wie zijn de Duitsers?

18-12-2023 16:14 Laatste update: 20:30
3

Union Saint-Gilloise staat voor een uitdagende ontmoeting met het Duitse Eintracht Frankfurt in de Conference League. Voor de Belgische ploeg betekent dit opnieuw een confrontatie met een sterke tegenstander, in dit geval een team dat een prominente rol speelt in de Bundesliga. Voetbalprimeur.be geeft nu al een inkijkje in de tegenstander van Union Saint-Gilloise.

Eintracht Frankfurt in een notendop

Volledige naam: Eintracht Frankfurt e.V.

Stadion: Deutsche Bank Park, capaciteit: 51.500 plaatsen

Vorig seizoen: zevende plaats in de Bundesliga

Trainer: Dino Topmöller

Aantal kampioenschappen in eigen land: 1 keer (1959-1960)


Frankfurt in de groepsfase van de Conference League

Eintracht Frankfurt eindigde vorig seizoen op een zevende plaats in de Bundesliga. Deze prestatie verzekerde hen van een plaats in de groepsfase van de Conference League, na een kwalificatieronde tegen Levski Sofia. De Duitsers verzekerden hun plekje in de groepsfase na 2-0 overwinning in eigen huis. Eerder had het 1-1 gespeeld op het veld van Levski.

De Europese campagne van Eintracht Frankfurt begon met een 2-1 overwinning op het veld van Aberdeen. In haar tweede ontmoeting leed Frankfurt een 2-1 nederlaag in Griekenland tegen PAOK Saloniki. Ook in eigen huis verloor het met 1-2 van de Grieken. Dat was op vijfde speeldag. Tegen HJK (Finland) won Frankfurt in haar derde wedstrijd in de Conference League met een overtuigende 6-0. Twee weken later pakten de Duitsers opnieuw de drie punten na een 0-1 overwinning in Finland. Na een 2-0 nederlaag op het veld van Aberdeen belandde Frankfurt op de tweede plek in groep G. 


Eintracht Frankfurt in Duitsland en Europa

Eintracht Frankfurt is een gerespecteerde club in Duitsland met een rijke geschiedenis. Hoewel de club slechts één keer kampioen van Duitsland is geworden, heeft ze door de jaren heen consistent gepresteerd in de Bundesliga. De club staat bekend om haar stevige aanhang. 

In 2022 bereikte Frankfurt een hoogtepunt door de Europa League-finale te winnen van Sevilla na een zinderende strafschoppenreeks. Deze overwinning bracht niet alleen vreugde in het Deutsche Bank Park, maar plaatste ook Frankfurt opnieuw in de schijnwerpers van Europees succes. Het was een kroon op hun inspanningen en toonde de veerkracht en vastberadenheid van de club op het Europese toneel. 


Coach aan het roer:

Dino Toppmöller is een opvallende naam aan het roer van de coachingstaf. Als hoofdcoach heeft hij een stempel gedrukt op de koers van Eintracht Frankfurt. Toppmöller kwam afgelopen zomer naar Frankfurt. De Duitser was eerder aan het werk als assistent van Julian Nagelsmann bij Bundesliga-gigant Bayern München. Eerder werkte hij ook als hoofdcoach bij het Belgische Virton. 

De coach staat bekend om zijn flexibele benadering van tactiek, waarbij hij vaak de formatie aanpast aan de specifieke tegenstander. Hoewel zijn gebruikelijke voorkeur uitgaat naar een 3-4-3 opstelling, heeft hij ook bewezen te kunnen schakelen naar andere systemen, zoals de verrassende 4-4-2 formatie tijdens de spectaculaire zege tegen Bayern München (5-1).

In die gedenkwaardige wedstrijd tegen Bayern München onthulde Toppmöller zijn tactische vindingrijkheid door te kiezen voor een 4-4-2 opstelling, die naar alle waarschijnlijkheid ook gedeeltelijk zal worden gebruikt in delen van de aanstaande wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise. Centraal op het middenveld zullen dan de ervaren Mario Götze en de opkomende talentvolle Hugo Larsson opereren, verantwoordelijk voor het dirigeren van de aanval en het aanvoeren van de opbouw vanuit het midden.


De recente vorm van Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt's traject in de competitie is een en al wisselvalligheid geweest. De ploeg heeft moeite gehad om een consistente vorm vast te houden, wat duidelijk blijkt uit hun recente resultaten. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de verbluffende overwinning met 5-1 op Bayern München, een triomf die de voetbalwereld versteld deed staan.

Echter, de teleurstelling volgde snel toen Eintracht Frankfurt een paar dagen later zonder veel tegenstand ten onder ging tegen het sterke Bayer Leverkusen. Deze inconsistentie is typerend geweest voor hun seizoen tot nu toe, waardoor ze momenteel op de achtste plek in de competitie staan, een positie die wellicht lager is dan aanvankelijk gehoopt.

Het gebrek aan stabiele prestaties heeft de ambities van de club getemperd en heeft geleid tot een wisselend gevoel bij fans en analisten. Hoewel ze af en toe in staat zijn om topprestaties te leveren, hebben ze moeite om die vorm vast te houden en constante resultaten neer te zetten in de Bundesliga, maar ook in Europa.


Spelers om in de gaten te houden

Voor Union Saint-Gilloise zijn er enkele spelers van Eintracht Frankfurt die extra aandacht verdienen. Omar Armoush, de Egyptische aanvaller, is een van de sterspelers van het team. Met zijn scoringsdrift en beweeglijkheid vormt hij een constante dreiging voor tegenstanders. Naast Armoush heeft Eintracht Frankfurt met Mario Götze een ervaren middenvelder in haar rangen lopen. De middenvelder won in 2014 de wereldbeker met Duitsland nadat hij het winnende doelpunt in de verlengingen binnenknalde. Götze mag dan wel 31 jaar zijn, hij kan nog steeds een aardig potje voetballen.


Bekende gezichten in Eintracht Frankfurt

William Pacho en Aurelio Buta hebben hun voetbalreis voortgezet naar de Duitse club na hun tijd bij Antwerp. Pacho maakte afgelopen zomer voor negen miljoen euro de overstap naar Eintracht Frankfurt na zijn periode bij Antwerp

Een seizoen eerder trok Buta al naar de Duitse club. De Portugese rechtsback, heeft ook de overstap gemaakt van Antwerp naar Eintracht Frankfurt. De verdediger trok transfervrij naar de kersverse Europa League-winnaar.



De matchen vinden plaats op 15 februari en 22 februari. De winnaars van deze ronde zullen toetreden tot de achtste finales van de Conference League, waar Club Brugge zich al voor plaatste door groepswinnaar te worden.