Van Bommel (Antwerp): “Ik geloof dat we kunnen winnen van Barcelona”

Van Bommel (Antwerp): “Ik geloof dat we kunnen winnen van Barcelona”

12-12-2023 17:15
2

Antwerp staat voor een cruciaal Champions League-duel tegen FC Barcelona, die slechts een puntje nodig hebben op de Bosuil om zich te verzekeren van poulewinst in groep H. Voor Antwerp, na een pijnlijke 5-0 nederlaag op de openingsspeeldag in Barcelona, draait het vooral om eer.

Antwerp moet het woensdag zonder Balikwisha doen. Coach Van Bommel blijft echter optimistisch, gesteund door ervaringen uit het verleden: "Ik heb bij PSV, toen ook in een poule met Barcelona, goed gespeeld maar geen resultaat behaald", vertelt de Nederlander aan HLN.

"Toen speelden we ook in de laatste partij tegen Barcelona in eigen huis. Daar lagen er echt mogelijkheden om te winnen. Die wedstrijd hebben we uiteindelijk wel met 1-2 verloren, maar toen hebben we het wel erg goed gedaan."

Hij vergelijkt het met eerdere wedstrijden: "Dan vergelijk ik het ook met de wedstrijden tegen Shakhtar en Porto thuis, waar we het in de eerste helft gewoon erg goed gedaan hebben. Dat ligt voor een groot deel aan het stadion. Als je ziet wat de sfeer teweeg kan brengen … Vandaar dat ik ook geloof dat we de wedstrijd kunnen winnen." Van Bommel benadrukt het belang van de omgeving en gelooft in de mogelijkheid om van Barcelona te winnen.